WordPress TI WooCommerce Wishlist plugin 0. napi sérülékenység

CH azonosító: CH-15025 Cím: WordPress TI WooCommerce Wishlist plugin 0. napi sérülékenység Angol cím: 0. day vulnerability in WordPress TI WooCommerce Wishlist plugin

Publikálás dátuma: 2020.10.20. Utolsó módosítás dátuma: 2020.10.20.


Leírás

A WordPress tartalomkezelő TI WooCommerce Wishlist pluginját érintő 0. napi – kritikus kockázati besorolású – sérülékenység vált ismertté, amelyet kihasználva az oldalhoz már hozzáféréssel rendelkező támadó új adminisztrátori fiókot hozhat létre az érintett weboldal vonatkozásában. A sérülékenység jelenleg önálló CVE számmal nem rendelkezik, a szoftveres és hardveres sebezhetőség-típusok besorolására használatos Common Weakness Enumeration (CWE) CWE-284 (Improper Access Control) csoportjába került besorolásra.

Leírás forrása: Egyéb referencia: blog.nintechnet.com Leírás utolsó módosítása: 2020.10.20.


Elemzés leírás

A WordPress nyílt forráskódú, PHP alapú tartalomkezelő és blog rendszer, ami a MySQL adatbáziskezelőt használja adattárolásra. A TI WooCommerce Wishlist egy egyszerű kiegészítő eszköz, amely segítségével a webhely látogatói kívánságlistát hozhatnak létre a megvásárolni kívánt termékekből.

A most nyilvánosságra került sérülékenység forrása a ‘ti-woocommerce-wishlist/includes/export.class.php’ szkripthez kötődik. Sikeres kihasználás esetén a támadó új, adminisztrátori fiókot hozhat létre az érintett weboldal vonatkozásában, illetve akár a beérkező forgalmat is átirányíthatja más, káros tartalmú oldalak felé.

Érintett verziók:

  • TI WooCommerce Wishlist 1.21.11 és az azt megelőző verziók

A gyártó honlapján közzétette a sérülékenység leírását tartalmazó javítást és annak haladéktalan telepítését javasolja a felhasználók számára.

Elemzés leírás forrása: Egyéb referencia: blog.nintechnet.com Elemzés leírás utolsó módosítása: 2020.10.20.


Hatás

CVSS3 Severity and Metrics

Base score: (Nincs)
Vector:
Impact Score:
Exploitability Score:


CVSS2 Severity and Metrics

Base score: (Nincs)
Vector:
Impact Subscore:
Exploitability Subscore:
Hivatkozások

Egyéb referencia: blog.nintechnet.com
Egyéb referencia: wpscan.com