Microsoft Windows többszörös sérülékenység

CH azonosító: CH-14991 Cím: Microsoft Windows többszörös sérülékenység Angol cím: Microsoft Windows multiple vulnerabilities

Publikálás dátuma: 2020.08.25. Utolsó módosítás dátuma: 2020.08.25.


Leírás

A CVE-2020-1530 és a CVE-2020-1537 számokon a Microsoft Windows 8.1, a Microsoft Windows RT 8.1 és a Microsoft Windows Server 2012 R2 operációs rendszereket érintő – magas kockázati besorolású – sérülékenységek váltak ismertté, amelyeket kihasználva a támadó emelt szintű hozzáférést szerezhet az érintett rendszerekhez.

Leírás forrása: Gyártói referencia: portal.msrc.microsoft.com; Gyártói referencia: portal.msrc.microsoft.com Leírás utolsó módosítása: 2020.08.25.


Elemzés leírás

A fenti számú sérülékenységek kapcsán a Microsoft már adott ki biztonsági frissítést a 2020. augusztus havi patch kedd során, azonban az nem tartalmazta a Microsoft Windows 8.1, a Microsoft Windows RT 8.1 és a Microsot Windows Server 2012 R2 operációs rendszerekhez kapcsolódó javítást.

A sérülékenységek a Windows Remote Access Service szolgáltatás nem megfelelő memóriakezeléséből, illetve a nem megfelelő fájlművelet kezelésből erednek. Sikeres kihasználás esetén a támadó emelt szintű hozzáférést szerezhet az érintett rendszerekhez.

Érintett verziók:

  • Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows RT 8.1
  • Microsoft Windows Server 2012 R2

Az NBSZ NKI a biztonsági frissítések haladéktalan telepítését javasolja, amelyek elérhetőek az automatikus frissítésen keresztül, valamint manuálisan is letölthetőek a gyártók honlapjáról.

Elemzés leírás forrása: Gyártói referencia: portal.msrc.microsoft.com; Gyártói referencia: portal.msrc.microsoft.com Elemzés leírás utolsó módosítása: 2020.08.25.


Hatás

CVSS3 Severity and Metrics

Base score: 7.8 (Magas)
Vector: AV:L/AC:L/PR:L/UI:N/S:U/C:H/I:H/A:H
Impact Score:
Exploitability Score:


Attack Vector (AV): Local
Attack Complexity (AC): Low
Privileges Required (PR): Low
User Interaction (UI): None
Scope (S): Unchanged
Confidentiality Impact (C): High
Integrity Impact (I): High
Availability Impact (A): High

CVSS2 Severity and Metrics

Base score: (Nincs)
Vector:
Impact Subscore:
Exploitability Subscore:
Hivatkozások

Gyártói referencia: portal.msrc.microsoft.com
Gyártói referencia: portal.msrc.microsoft.com