Hungarian Cyber Security Challenge 2019 vol.2.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet 2019-ben októberében IT biztonsági csapatversenyt szervez Hungarian Cyber Security Challenge 2019 vol. 2 (HCSC’19 vol.2) néven, amelyre maximum 3 fős kollektívák jelentkezését várják a szervezők.

A verseny alapjául szolgáló nyílt internetről elérhető technikai platformot az Avatao.com Innovative Learning Kft. fejleszti és üzemelteti. A verseny résztvevőinek a szervezők úgynevezett „capture the flag” (CTF) típusú feladatokat biztosítanak a portálon keresztül. A megmérettetés során a tavaszi HCSC’19-ben alkalmazott technikai jellegű feladatok mellet table top (döntés és management), procedurális incidenskezelési (elméleti és eljárás tesztelési), kommunikációs feladatok is lehetnek.

A két fordulós (elődöntő és döntő) versenyen minden 16. életévét betöltött magyar állampolgárságú természetes személy részt vehet. Egyéni indulás nem lehetséges. A szervezők azon jelentkezők számára is biztosítanak versenyzési lehetőséget, akik nem rendelkeznek csapattal: részükre egy online felületen nyílik majd lehetőség csapatot toborozni. Az elődöntő lebonyolítása 2019.10.17 (csütörtök) 20:00 és 2019.10.20. (vasárnap) 20:00 óra között – otthoni környezetben, saját eszközökön, a lebonyolító platform segítségével, oda kapcsolódva, annak technikai támogatásával és instrukciói alapján – történik. Az elődöntő első tíz helyezettje jut a 2019.10.29-ei (kedd) döntőbe: a részvételhez a versenyzők személyes megjelenésére van szükség. A döntő helyszíne: Dürer Rendezvényközpont.

A döntős csapatok értékes tárgynyereményekben és elismerő oklevélben részesülnek. A verseny első három helyezést elérő csapatai továbbá részvételi lehetőséget nyernek felső kategóriás nemzetközi és hazai szakmai konferenciákra (Washington – Shmoocon, Berlin – OffensiveCon, Budapest – BSides VIP).

A csapatoknak részvételi szándékukat e-mail-ben kell jelezniük.

Regisztráció: 2019.09.13. 20:00 óra – 2019.10.17. 00:00 óra között.

A versenyre való jelentkezés – regisztrációt és a regisztrációs időszak végét követően – az Avatao platform online rendszerében történik (https://platform.avatao.com), ahol a bejelentkezést követően van lehetőség a versenyfeladatok megoldására.

Regisztráció

A csapatok regisztrálni a hcsc@nki.gov.hu e-mail címen tudnak, az alábbi adatok megadásával (vagy ide kattintva levél küldhető). Amennyiben még nincs csapatod, akkor is bátran regisztrálj, a csapattagokra vonatkozó adatok megadásával, és mi segítünk neked csapatot toborozni:

    • Csapatnév
    • Csapatkapitány neve, e-mail címe, születési ideje, anyja neve
    • Csapattagok neve, e-mail címe, születési ideje, anyja neve

A regisztrációval a jelentkezők kijelentik, hogy az általuk megadott adatok a valóságnak megfelelnek, és kizárólag egy csapat tagjaként indulnak a HCSC’19 vol. 2. verseny során.

Kijelentik, hogy a verseny ideje alatt, azzal összefüggésben a hatályos magyar jogszabályokat betartva járnak el, valamint a versenyszabályzatban és az adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat megismerték és elfogadták.

A döntő sajtónyilvános esemény, amelyen kép-és hangfelvétel készülhet, amit a későbbiekben a készítők felhasználhatnak (sajtómegjelenésekre, közösségi portálokon történő beszámolók elkészítése, stb. céljából), amelyhez a regisztrációval hozzájárulok.