Európai Kiberbiztonsági Hónap 2022

Az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség idén őszre is meghirdeti az Európai Kiberbiztonsági Hónapot. Az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampányt 2012 óta szervezik meg Európa-szerte a tagállamok. A Kiberhónap nemzetközi koordinálását az ENISA (Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség) végzi.
Az októberi nemzetközi figyelemfelhívó kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése. Ennek érdekében minden év októberében a legváltozatosabb ötletekkel, módszerekkel és eseményekkel igyekeznek felhívni az állampolgárok figyelmét a kiberbiztonság fontosságára. Magyarország 2016 óta minden évben csatlakozik a kampányhoz.

A kampánnyal összefüggő tervezési és koordinálási feladatokat, valamint az érintett nemzeti és EU-s felekkel való kapcsolattartást és egyeztetést a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet látja el.

Az európai kiberbiztonsági hónap 10 éves! Az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA) a Bizottsággal és a tagállamokkal együttműködve immár 10. éve valósítja meg a #CyberSecMonth-ot: az EU éves kampánya, amelynek célja, hogy az uniós polgárok és szervezetek körében népszerűsítse a kiberbiztonságot, és figyelemfelkeltő tevékenységek és a bevált gyakorlatok megosztása révén naprakész online biztonsági információkat nyújtson.

Az idei évi kampány mottója: “Think Before U Click”, #ThinkB4UClick. “Gondolkodj, mielőtt kattintasz!”

Mit tudunk a témákról?

A zsarolóvírusok fénykora

A ransomware támadások az elmúlt év során minden korábbinál nagyobb problémát jelentettek, rávilágítva arra, hogy az informatikai rendszerek elleni támadások milyen súlyos fennakadásokat képesek okozni a társadalmak számára létfontosságú rendszerekben.

Miért ennyire káros? Mit tehetsz ellene? Mi a teendő, ha megtörtént a baj? Beszélgessünk róla!

Továbbra is sikeresek az adathalász módszerek

Napjaink legkomolyabb információbiztonsági fenyegetései közé tartozik az adathalász (phishing) tevékenység. Még a legszofisztikáltabb, legösszetettebb kibertámadás, – ami informatikai rendszerek, hálózatok összeomlásához, vagy a szervezetek legféltettebb belső információinak kiszivárgásához is vezet – a legtöbb esetben egyetlen e-maillel kezdődik. Mitől ilyen sikeresek az adathalásztámadások és mit tegyünk másképp, hogy ez ne így legyen? Találjuk ki együtt!

Regisztráció

Legyél partnerünk, vegyél részt az ismeretek átadásában! Edukáljuk együtt a lakosságot!

Kérjük, hogy az alábbi táblázat kitöltésével és visszaküldésével jelezd számunkra, hogy részt veszel az eseményen!

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal ezen az e-mail címen!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

  Alapadatok

  Az esemény elérhetőségei

  Az esemény időpontja

  Szervezőhöz kapcsolódó információk

  [1] Engedélyezett maximális méret (fájlonként): 1MB, engedélyezett kiterjesztések: .jpeg .jpg .gif .png. Kérjük, amennyiben rendelkeznek az eredetitől eltérő nyelvű logóval, azt is töltsék fel.

  Eseménynaptár

  hét
  ked
  sze
  csü
  pén
  szo
  vas
  h
  k
  s
  c
  p
  s
  v
  31
  1
  2
  3
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  1
  2
  3
  4
  04 nov
  A konferencia előadói között számos kiemelkedő, hazai és nemzetközi viszonylatban is iránymutató IT biztonsági szakembert köszönthetünk, akik szót ejtenek többek között a tématerület aktualitásairól, a [...]
  Events on 2022-11-04

  Eseménylista

  Nincsenek események

  Múltbeli események

   

  Részletes keresőt az NKI Események oldalán találhat.