A HIV vírushoz hasonlóan kerülik ki a spammerek a spamszűrőket

A biztonsági kutatók gyakran használnak a természet világából megismert kifejezéseket és metaforákat a virtuális világ problémáinak leírására. Így terjedt el például a káros szoftverek jellemzői alapján a  vírus vagy a féreg kifejezés is az informatikában. A Microsoft kutatói szerint ez a kapcsolat a természet és az informatika világa között talán nem is annyira önkényesen felállított. Nemrégiben felfedezték ugyanis, hogy az általuk fejlesztett eszköz, mellyel a spammerek spamszűrő kikerülési kísérletei érhetőek tetten, kiválóan alkalmas a HIV vírus mutációinak modellezésére is.

Az AIDS világnapján külön figyelmet kapott két Microsoft kutató, David Heckerman és Jonathan Carlson, akiket arra kértek fel, hogy a Microsoft által a Hotmail, Outlook és Exchange termékeknél használ algoritmusok és technológiák segítségével elemezzék azt ,mikén harcol az emberi immunrendszer az HIV vírus ellen.

http://threatpost.com/en_us/blogs/microsoft-research-spammers-act-just-hiv-virus-avoiding-filters-120211?utm_source=Newsletter_120511&utm_medium=Email+Marketing&utm_campaign=Newsletter&CID=&CID=