Beépített antivírussal érkezik a Windows 8

A Microsoft fejlesztői konferenciájáról kiszivárgott hírek szerint a Windows operációs rendszer következő verziója – a Windows 8 – beépített antivírus szoftverrel együtt kerül majd a polcokra. A Microsoft Security Essentials (MSE) egy ingyenes antivírus csomag a Microsofttól, egy külön Windowsos alkalmazás a Windows 7, a Vista és az XP felhasználók számára, amely a Windows Defender részét képezi. A program elsősorban a kémprogramok és a előugró ablakok ellen nyújt védelmet.

Graham Cluley, a Sophos Labs biztonsági cég technikai tanácsadója blogján azt írja, a Defender nem csak egy tisztán antivírus termék. A Windows 8 esetében a Windows Defender fel lesz “turbózva” a Microsoft Security Essentials funkcióival, így a Windows 8 felhasználók egy alkalmazáson belül kapnak káros szoftver védelmet, tűzfalat és szülői felügyeleti funkciókat is. Sőt a ZDNet információi szerint az MSE az káros szoftverrel fertőzött USB adathordozók ellen is védelmet nyújt majd.

http://www.darkreading.com/vulnerability-management/167901026/security/antivirus/231601442/windows-8-to-come-with-av-baked-in.html