image.jpg

Európai kiberbiztonsági hónap: együtt a kiberbiztonsági fenyegetések ellen

2017 októberében is megszervezésre kerül az európai kiberbiztonsági hónap (ECSM). A kampány idén ünnepli 5. évfordulóját. 

A kampány keretében Európa-szerte az online biztonság előmozdítását célzó több mint 300 eseményre kerül sor, többek között konferenciákra, műhelytalálkozókra, képzésekre, csúcstalálkozókra, a felhasználóknak szóló általános előadásokra, online kampányokra stb.

A kiberbiztonsági hónapot az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) rendezi meg az Európai Bizottság és Unió-szerte több mint 300 partner (helyi hatóságok, kormányzatok, egyetemek, szellemi műhelyek, civil szervezetek, szakmai szövetségek) közreműködésével.

A kampányhoz idén is csatlakozott az Europol (azon belül a Számítástechnikai Bűnözés Elleni Európai Központ – EC3), az informatikai rendszerek ügyében illetékes észt hatóság, az észtországi CERT valamint a Tallinni Műszaki Egyetem annak érdekében, hogy előmozdítsa a kiberbiztonsági tudatosságot és oktatást.

Minden hét középpontjában más-más téma áll:

1.: Kiberbiztonság a munkahelyen
2.: EU-s szabályozások implementációjára (információbiztonság és adatvédelem)
3.: Kiberbiztonság otthon
4.: Kiberbiztonsági készségek

Az európai kiberbiztonsági hónap egész októberben, Európa különböző országaiban fog zajlani. 

2017-ben is csatlakozott Magyarország a kampányhoz a Nemzeti Kibervédelmi Intézet koordinálásával és 20 partner együttműködésével.

Az NKI célja, hogy az információbiztonsággal foglalkozó cégeket, egyetemeket, iskolákat, szer­vezeteket bevonja a kampányba, és ezen együttműködés keretében minél szélesebb réteget sikerüljön megszólítani a kiberhónap során. Ez a kampány egyedülálló lehetőséget nyújt a köz- és magánszféra szereplőinek együttműködésére irányuló kezdeményezések megindítására.

Október során számos esemény kerül megszervezésre Magyarországon, melynek célja a tudatosítás illetve a fejlett biztonságos digitális világ megteremtése.

Magyarországon az ESCM kampány megnyitó eseménye a 2017. október 3-4-én megszervezésre kerülő Nemzeti Kiberbiztonsági Konferencia (CYBERSEC2017.HU).

Az ECSM kampányról és az októberre tervezett eseményekről az alábbi linken olvashatnak bővebben: https://kiberhonap.hu/ https://cybersecuritymonth.eu

Programok: https://kiberhonap.hu/esemenyek

Letöltés:


Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-2868 – Barracuda Email Security Gateway sérülékenysége
CVE-2023-1424 – Mitsubishi Electric Corporation MELSEC iQ-F szériájú CPU sérülékenysége
CVE-2023-33236 – MXsecurity sérülékenysége
CVE-2020-36694 – Linux Kernel sérülékenysége
CVE-2023-33250 – Linux Kernel Release Candidate 1 sérülékenysége
CVE-2023-2706 – OTP Login Woocommerce & Gravity Forms WordPress bővítmény sérülékenysége
CVE-2023-2499 – WordPress RegistrationMagic beépülő modul sérülékenysége
CVE-2023-32314 – vm2 sandbox sérülékenysége
CVE-2023-32313 – vm2 sandbox sérülékenysége
CVE-2023-0812 – Active Directory Integration / LDAP Integration Wordpress plugin sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »