Munkát ajánlott a 14 éves hackernek a Microsoft

A Sony-t körülvevő adatbiztonsági perpatvar közepette, elenyésző sajtóvisszhangot kapott egy a Microsoft-ot érintő biztonsági incidens. Egy hacker behatolt a Call of Duty: Modern Warfare 2 egyik szerverére és onnan adathalász támadást indított, hogy így próbáljon meg a többi játékostól személyes információkat kicsalni. Mivel az incidens pont a Sony-t ért támadások idején történt, a Microsot globális riasztást adott ki az adathalász támadással kapcsolatban.

Ami nyomozás során az esettel kapcsolatban kiderült, az még a Microsoftot is meglepte. A hackertámadás mögött egy 14 éves Dublinban élő ír iskolásfiú állt. A Microsoft azonban nem követte a Sony példáját, és ahelyett, hogy feljelentették vagy beperelték volna az ifjú billentyűzet mágust, inkább munkát ajánlottak neki. Hogy egészen pontosan milyen beosztásban vagy milyen munkakörben fog dolgozni a tini programozó, azt még nem tudni, Paul Rellis, a Microsoft írországi igazgatója egy sajtótájékoztatón csak annyit közölt, fejleszteni szeretnék a fiú képességet, hogy aztán azokat legális dolgokra használja.

http://news.yahoo.com/s/digitaltrends/20110527/tc_digitaltrends/microsoftrewardsyoungirishhackerforxboxphishingshenanigans
http://blogs.seattleweekly.com/dailyweekly/2011/05/irish_teen_hacker_scares_micro.php