Security In A Box – Hands-on biztonsági kézikönyv

A Hands-on kézikönyv azt mutatja be, hogyan használjunk egy részben ingyenes, vagy teljesen nyílt forráskódú szoftver eszközöket számítógépes eszközeink biztonságosabbá tételére. Rámutat az esetleges nehézségekre, hasznos tippeket ad az ilyen eszközök használatával kapcsolatban és a legfontosabb, lépésről lépésre vezet végig a programok konfigurálásán és biztonságos használatán pillanatképekkel kiegészítve.

Minden érintett szoftver telepíthető egyenesen a Hand-on kézikönyvből, vagy ingyenesen letölthető az adott eszköz fejlesztőjének honlapjáról. A legtöbb esetben az installáláshoz csak rá kell kattintani a megfelelő linkre az adott eszközt leíró rész elején, aztán a böngészőben a felugró megnyitás vagy futtatás gombra kattintani. Ha a Hands-on kézikönyv speciális instrukciókkal látja el az telepítéssel kapcsolatban, akkor elmentheti a telepítőkészletet az asztalára vagy más helyre és onnan megkezdheti a telepítést.

A Hands-on kézikönyv tartalmaz még egy úgynevezett “hordozható biztonság” témakört, ahol megtalálhatja néhány fontosabb Security in-a-box program hordozható verzióját is. Ezek a verziók arra készültek, hogy egy USB tárolóra telepítve, bármilyen számítógépen használni tudja azokat.

Biztonsági okokból próbálja meg mindig ezen eszközök legfisebb verzióját használni. Lehetséges, hogy a Hands-on kézikönyvben található verzióknál már létezik frissebb az adott eszközből, így előfordulhat hogy a legújabb verzióknak felhasználói felülete kicsit eltér a kézikönyvben mutatottaktól.

https://security.ngoinabox.org/en/handsonguides
https://security.ngoinabox.org/en/printpdf/book/export/html/282


Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-20889 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-20888 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-20887 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-20178 – Cisco AnyConnect Secure Mobility Client sérülékenysége
CVE-2023-3079 – Google Chrome sérülékenysége
CVE-2023-34362 – Progress MOVEit Transfer sérülékenysége
CVE-2023-33960 – OpenProject sérülékenysége
CVE-2023-32324 – OpenPrinting CUPS sérülékenysége
CVE-2023-28066 – Dell OS Recovery Tool sérülékenysége
CVE-2023-26278 – IBM QRadar WinCollect Agent sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »