Trojan-Banker.Win32/64.Neverquest trójai

CH azonosító

CH-10101

Angol cím

Trojan-Banker.Win32/64.Neverquest

Felfedezés dátuma

2013.11.25.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Microsoft
Windows 7
Windows 8

Érintett verziók

Windows 32 / 64

Összefoglaló

A Trojan-Banker.Win32/64.Neverquest, röviden Neverquest online banki felhasználói adatokat lop az áldozatok tudta nélkül. A Firefox-on és az Internet Explorer-en keresztül megváltoztatja a weboldalak tartalmát, ami lehetővé teszi a hacker-eknek, hogy távolról használják és irányítsák a fertőzött gépeket.

Leírás

A malware azon weboldalakon keresztül fér hozzá az áldozat adataihoz, amelyeket a felhasználók a banki egyenlegük megtekintéséhez használnak. Ezt követően a begyűjtött információk elküldésre kerülnek a hacker-ek felé. Miután a támadók rendelkeznek a banki felhasználói fiók eléréséhez szükséges adatokkal, az áldozat böngészőjén keresztül végzik a pénzmozgással járó tranzakciókat. Proxy szerver használatával, VNC-n keresztül csatlakoznak a felhasználó számítógépére, és érik el arról a banki fiókját közvetlenül.

A malware nem elégszik meg az online banki szolgáltatások elérésével. A Neverquest közösségi weboldalakhoz, e-mail fiókokhoz és ftp fiókokhoz tartozó bejelentkezési adatokat is begyűjt, majd ezeket felhasználva spam-eket illetve további vírussal fertőzött leveleket küldhet.

Megoldás

Vírusírtó telepítése, frissítése