Bugzilla sérülékenységek

CH azonosító

CH-3438

Felfedezés dátuma

2010.08.05.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Bugzilla
Mozilla

Érintett verziók

Bugzilla 2.x
Bugzilla 3.x

Összefoglaló

A Bugzilla olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket rosszindulatú felhasználók kihasználhatnak bizonyos biztonsági korlátozások megkerülésére és szolgáltatás megtagadás (DoS – Denial of Service) előidézésére, valamint a támadók bizalmas információkat szerezhetnek meg.

Leírás

  1. Az igazság táblák (boolean charts) kereső felületének sérülékenysége kihasználható a felhasználói csoport tagság felfedésére.
  2. A “Reports” és “Duplicates” oldalak sérülékenysége kihasználható bizalmas terméknevek felfedésére.
  3. A hiba megjegyzések (bug comments) feldolgozásakor előforduló hiba, kihasználható a hiba bejegyzések megtekintésének megakadályozására, egy túlságosan nagy egész (integer) érték megjegyzés mezőbe történő megadásával.

    A sérülékenység sikeres kihasználásához érvényes bizonyítványok (credentials) szükségesek, valamint az alkalmazás PostgreSQL adatbázis használatának beállítása.

  4. A “sudo” lehetőségben található sérülékenység kihasználható a felhasználónak küldött értesítő megkerülésére egy erre a célra kialakított süti (cookie) segítségével.

    A sérülékenység sikeres kihasználásához “sudo” jogosultság szükséges.

    A sérülékenységeket a 3.2.8-as, 3.4.8-as, 3.6.2-es és 3.7.3-as verziókat megelőzőekben fedezték fel.

Megoldás

Frissítsen a 3.2.8-as, 3.4.8-as, 3.6.2-es és 3.7.3-as verzióra vagy alkalmazza a frissítéseket. (Kérjük, további részletekért tekintse meg a gyártó tanácsait)