Bugzilla többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-4249

Angol cím

Bugzilla Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.01.24.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Bugzilla
Mozilla

Érintett verziók

Bugzilla 2.x, 3.x, 4.x

Összefoglaló

A Bugzilla több sérülékenységét jelentették, amiket kihasználva rosszindulatú felhasználók script befecskendezéses támadást hajthatnak végre, és támadók HTTP response splitting és cross-site request forgery (XSRF/CSRF) támadást indíthatnak, valamint megkerülhetik a biztonsági korlátozásokat.

Leírás

  1. Az elégtelen véletlen szám generáláshoz kapcsolódó, nem részletezett hibát kihasználva, más felhasználói fiókokhoz is hozzá lehet férni.
  2. Bizonyos bemenő adatok nincsenek megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerülnének a felhasználóhoz. Ezt kihasználva módosítani lehet a felhasználónak visszaküldött HTTP fejléceket.
  3. Az URL mezőnek átadott bizonyos adatok nincsenek megfelelően megtisztítva felhasználás előtt. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  4. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak azt, hogy bizonyos műveleteket HTTP kérések útján végezzenek el, anélkül, hogy a kérést ellenőrizné. Ezt ki lehet használni, ha egy bejelentkezett felhasználó meglátogat egy speciálisan elkészített weboldalt.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra