Honeywell Tema távoli ActiveX telepítési sérülékenység

CH azonosító

CH-5768

Angol cím

HONEYWELL TEMA REMOTE INSTALLER ACTIVEX

Felfedezés dátuma

2011.10.17.

Súlyosság

Kritikus

Érintett rendszerek

Enterprise Buildings Integrator - TEMA
Honeywell

Érintett verziók

Honeywell Enterprise Buildings Integrator
EBI R310.1 - TEMA 4.8
EBI R310.1 - TEMA 4.9
EBI R310.1 - TEMA 4.10
EBI R400.2 SP1 - TEMA 5.2
EBI R410.1 - TEMA 5.3.0
EBI R410.2 - TEMA 5.3.1.

Összefoglaló

A Honeywell Enterprise Buildings Integrator (EBI) Temaline fizikai hozzáférés vezérlőt tartalmazó termékek olyan sérülékenysége vált ismertté, amelyet a támadók kihasználhatnak tetszőleges kód futtatására.

Leírás

A sérülékenység oka, hogy a Tema Remote Installer ActiveX vezérlőjében található DownloadURL() függvény a fájlok hitelesítésének mellőzésére van konfigurálva. Az ActiveX vezérlő függvényének helytelen használata a forrás hitelesítés ellenőrzése vagy a felhasználó értesítése nélkül tetszőleges MSI fájlok letöltését és telepítését teszi lehetővé.

A TEMA Remote Installer olyan ActiveX vezérlőt tartalmaz, amelynek egy metódusa kihasználható tetszőleges kód futtatására. Amennyiben egy speciálisan kialakított “ThinClient_TemaKit.msi”-re átnevezett MSI fájl a Honeywell’s TEMA Remote Installer használatával letöltésre kerül, az észrevétlenül települ a célszámítógépre. Ez a speciálisan kialakított MSI fájl megváltoztathatja a
futó EBI rendszer működését és irányíthatóságát, valamint más jogosulatlan, távolról történő cselekedetek engedhet meg. Az ActiveX vezérlő nem ellenőrzi az MSI fájl származását, ezzel lehetőséget adva a támadónak az MSI fájl kialakítására, hogy az letöltődjön és a háttérben telepítődjön a célszámítógépre.

A sérülékenység sikeres kihasználása a tetszőleges kód futtatását teszi lehetővé.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat