HP OpenView Network Node Manager kód futtatási sérülékenységek

CH azonosító

CH-3115

Felfedezés dátuma

2010.05.11.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Hewlett Packard (HP)
OpenView Network Node Manager (NNM)

Érintett verziók

Hewlett Packard (HP) OpenView Network Node Manager (NNM) 7.x

Összefoglaló

A HP OpenView Network Node Manager (OV NNM) több olyan sérülékenységét azonosították, melyeket a távoli támadók kihasználhatnak a sérülékeny rendszer feltörésére.

Leírás

A HP OpenView Network Node Manager (OV NNM) több olyan sérülékenységét azonosították, melyeket a távoli támadók kihasználhatnak a sérülékeny rendszer feltörésére.

  1. Egy hibát az “ovet_demandpoll.exe” feldolgozás (a “webappmon.exe” CGI alkalmazás hívja meg) formátum string hibája okoz, amelyet egy szabálytalan “sel” POST paraméter feldolgozása vált ki.
  2. Egy sérülékenységet a “netmon.exe” kiszolgáló (a “webappmon.exe” CGI alkalmazás hívja meg) verem túlcsordulás hibája okoz, amit egy szabálytalan “sel” POST paraméter feldolgozása idéz elő.
  3. Egy sérülékenységet a “snmpviewer.exe” CGI alkalmazás verem túlcsordulási hibái okoznak a szabálytalan paraméterek feldolgozásakor.
  4. Egy sérülékenységet a “getnnmdata.exe” CGI alkalmazás verem túlcsordulás hibája okoz, egy szabálytalan “MaxAge” paraméter feldolgozásakor.
  5. Egy sérülékenységet a “getnnmdata.exe” CGI alkalmazás verem túlcsordulás hibája okoz, egy szabálytalan “iCount” POST paraméter feldolgozásakor.
  6. A hatodik sérülékenységet a “getnnmdata.exe” CGI alkalmazás verem túlcsordulás hibája okozza, egy rosszul megformázott “Hostname” paraméter feldolgozásakor.

A sebezhetőségeket távoli támadók kihasználhatják tetszőleges kód lefuttatására.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra