IBM Tivoli Provisioning Manager Express for Software Distribution sérülékenységek

CH azonosító

CH-6483

Angol cím

IBM Tivoli Provisioning Manager Express for Software Distribution Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.03.02.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

IBM
Tivoli Provisioning Manager Express for Software Distribution

Érintett verziók

IBM Tivoli Provisioning Manager Express for Software Distribution 4.x

Összefoglaló

Az IBM Tivoli Provisioning Manager Express for Software Distribution sérülékenységeit jelentették, amelyeket a támadók kihasználhatnak SQL befecskendezéses (SQL injection) támadások indítására és a felhasználó sérülékeny rendszerének feltörésére.

Leírás

  1. A “Printer.getPrinterAgentKey”-en keresztül a SoapServlet servlet részére átadott bizonyos bemeneti adatok nincsenek megfelelően ellenőrizve, mielőtt az SQL lekérdezésekben felhasználnák azokat. Ez kihasználható az SQL lekérdezések megváltoztatására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.
  2. Az Isig.isigCtl.1 ActiveX vezérlő “RunAndUploadFile()” eljárásának határhibája kihasználható verem alapú puffer túlcsordulás okozására.
    A sérülékenység sikeres kihasználása tetszőleges kód futtatását teszi lehetővé.
  3. A “User.updateUserValue()”-en keresztül a register.do servlet részére átadott bizonyos bemeneti adatok nincsenek megfelelően ellenőrizve, mielőtt az SQL lekérdezésekben felhasználnák azokat. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.
  4. A User.isExistingUser()-en keresztül a logon.do servlet részére átadott bizonyos bemeneti adatok nincsenek megfelelően ellenőrizve, mielőtt az SQL lekérdezésekben felhasználnák azokat. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.
  5. A “Asset.getHWKey()”-en kereszül a CallHomeExec servlet részére átadott bizonyos bemeneti adatok nincsenek megfelelően ellenőrizve, mielőtt az SQL lekérdezésekben felhasználnák azokat. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.
  6. A “Asset.getMimeType()”-en keresztül a getAttachment servlet részére átadott bizonyos bemeneti adatok nincsenek megfelelően ellenőrizve, mielőtt az SQL lekérdezésekben felhasználnák azokat. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.

A sérülékenységeket a 4.1.1 verzióban jelentették. Más verziók is érintettek lehetnek.

Megoldás

Szűrje ki a rosszindulatú karaktereket és karakterláncokat proxy segítségével. Állítsa be az érintett ActiveX vezérlő tiltóbitjét (kill-bit).


Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-33960 – OpenProject sérülékenysége
CVE-2023-32324 – OpenPrinting CUPS sérülékenysége
CVE-2023-28066 – Dell OS Recovery Tool sérülékenysége
CVE-2023-26278 – IBM QRadar WinCollect Agent sérülékenysége
CVE-2023-26277 – IBM QRadar WinCollect Agent sérülékenysége
CVE-2023-33175 – Python ToUI modul sérülékenysége
CVE-2023-27988 – Zyxel NAS326 firmware sérülékenysége
CVE-2023-32074 – Nextcloud User OIDC (OpenID Connect) sérülékenysége
CVE-2023-0950 – LibreOffice sérülékenysége
CVE-2023-2868 – Barracuda Email Security Gateway sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »