Joomla! script beszúrásos sérülékenységek

CH azonosító

CH-1718

Felfedezés dátuma

2008.11.10.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Joomla
Joomla!

Érintett verziók

Joomla Joomla! 1.x

Összefoglaló

A Joomla! néhány sérülékenységét jelentették, melyet kihasználva rosszindulatú felhasználók és támadók script beszúrásos támadásokat indíthatnak.

Leírás

A Joomla! néhány sérülékenységét jelentették, melyet kihasználva rosszindulatú felhasználók és támadók script beszúrásos támadásokat indíthatnak.

  1. A “com_content” komponensnek átadott meghatározatlan bevitel a cikkek beadásánál nincs megfelelően megtisztítva a felhasználás előtt. Ez tetszőleges HTML és script kód beszúrására használható, mely a felhasználó böngészőjének munkamenetében kerül végrehajtásra az érintett oldallal kapcsolatosan, a rosszindulatú adat megtekintéskor.
    A sérülékenység sikeres kihasználásához “Author” vagy magasabb jogosultság kell, és a “no filtering” opciónak bekapcsolva kell lennie.
  2. A “title”-höz és a “description”-höz rendelt meghatározatlan bevitel a “com_weblinks” komponensben a weblink beadásánál nincs megfelelően megtisztítva felhasználás előtt. Ez tetszőleges HTML és script kód beszúrására használható, mely a felhasználó böngészőjének munkamenetében kerül végrehajtásra az érintett oldallal kapcsolatosan, a rosszindulatú adat megtekintéskor.
    A sikeres kihasználás feltétele a weblink beadás űrlapjához való hozzáférés.

A sérülékenységeket az 1.5.7-es és az azt megelőző verziókban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra