Joomla! sérülékenységek

CH azonosító

CH-5109

Angol cím

Joomla! Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.06.27.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Joomla
Joomla!

Érintett verziók

Joomla! 1.x

Összefoglaló

A Joomla! olyan sérülékenységeit jelentették, amelyeket kihasználva a támadók cross-site scripting (XSS) támadásokat hajthatnak végre, bizalmas adatokhoz juthatnak és megkerülhetnek bizonyos biztonsági korlátozásokat.

Leírás

  1. Bizonyos meghatározatlan bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  2. Bizonyos helytelen hibaellenőrzéseket kihasználva bizalmas adatokhoz lehet hozzájutni.
  3. Bizonyos helytelen jogosultság ellenőrzéseket kihasználva bizalmas adatokhoz lehet hozzájutni.
  4. Az URL-ben az  index.php mögé illesztett bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadásra kerülne, ha az “option” értéke “com_contact”, a “view” értéke “category” vagy “featured”, és az “id” be van állítva. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  5. Az URL-ben az  index.php mögé illesztett bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadásra kerülne, ha az “option” értéke “com_contact”, a “view” értéke “category”, és az “id” be van állítva. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  6. Az URL-ben az  index.php mögé illesztett bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadásra kerülne, ha az “option” értéke “com_newsfeeds”, a “view” értéke “category”, és az “id” be van állítva. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  7. Az index.php részére az “option” paraméterrel átadott bemenet nincs megfelelően megtisztítva a templates/beez5/error.php-ban vagy templates/beez_20/error.php-ban. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  8. Az index.php részére az “searchword” POST paraméterrel átadott bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadásra kerülne, ha az “option” értéke “com_search” és “task” értéke “search”. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
    A sérülékenység sikeres kihasználásához szükséges, hogy a felhasználó Internet Explorer vagy Konqueror böngészőt futtasson.

A sérülékenységeket a 1.6.3. és korábbi verziókban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra

Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-27394 – Osprey Pump Controller sérülékenysége
CVE-2023-27886 – Osprey Pump Controller sérülékenysége
CVE-2023-1516 – RoboDK sérülékenysége
CVE-2022-3683 – Hitachi Energy’s MicroSCADA System Data Manager SDM600 sérülékenysége
CVE-2022-3682 – Hitachi Energy’s MicroSCADA System Data Manager SDM600 sérülékenysége
CVE-2023-28596 – Zoom Client for IT Admin macOS sérülékenysége
CVE-2023-28650 – SAUTER EY-modulo 5 Building Automation Stations sérülékenysége
CVE-2023-20951 – Google Android, Google Android (12L) sérülékenysége
CVE-2023-20954 – Google Android, Google Android (12L) sérülékenysége
CVE-2023-28303 – Windows képmetsző sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »