MantisBT script beszúrásos sérülékenységek

CH azonosító

CH-8857

Angol cím

MantisBT "name" Script Insertion Vulnerability

Felfedezés dátuma

2013.04.04.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Mantis BT
N/A

Érintett verziók

MantisBT 1.x

Összefoglaló

A MantisBT két sérülékenységét jelentették, amiket kihasználva a rosszindulatú felhasználók script beszúrásos (script insertion) támadásokat indíthatnak.

Leírás

  1. A “name” POST paraméteren keresztül például a projekt nevének módosításakor átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva felhasználás előtt. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában a káros adat megtekintésekor. A sérülékenység sikeres kihasználásához “Manager” jogosultság szükséges. A sérülékenységet az 1.2.13 verzióban jelentették, de korábbi kiadások is érintettek lehetnek.
  2. A “version” POST paraméteren keresztül a manage_proj_ver_add.php részére átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva felhasználás előtt. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában a káros adat megtekintésekor. A sérülékenység sikeres kihasználásához “Manager” jogosultság szükséges. A sérülékenységet az 1.2.14 verzióban jelentették, de korábbi kiadások is érintettek lehetnek.

Megoldás

Az 1. sérülékenység javításra került az 1.2.14 verzióban. A 2. sérülékenység javítása elérhető a GIT tárolóból.