Microsoft SharePoint cross-site scripting és script beszúrásos sérülékenységek

CH azonosító

CH-5543

Angol cím

Microsoft SharePoint Cross-Site Scripting and Script Insertion Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.09.12.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

ForeFront Security
Microsoft
Office SharePoint Server 2007
Office SharePoint Server 2010
SharePoint Foundation
Windows SharePoint Services

Érintett verziók

Microsoft Forefront Security for SharePoint
Microsoft Office SharePoint Server 2007 32-bit, SP2, 64-bit SP2
Microsoft Office SharePoint Server 2010, SP1
Microsoft Windows SharePoint Services 2.0
Microsoft Windows SharePoint Services 3.0 32-bit SP2, 64-bit SP2
Microsoft SharePoint Foundation 2010

Összefoglaló

A Microsoft SharePoint olyan sérülékenységeit jelentették, amelyeket kihasználva a rosszindulatú felhasználók script beszúrásos és a támadók cross-site scripting (CSS/XSS) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. Az URL által átadott bemenet a SharePoint Calendar-ban nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngésző munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  2. A SafeHTML funkciónak átadott bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngésző munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  3. Az EditForm.aspx-nek átadott bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt felhasználásra kerülne. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet beszúrni, amely a felhasználó böngésző munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan fut le a kártékony adatok megtekintésekor.
  4. A kapcsolat részletek által átadott bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngésző munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  5. Az URL által átadott bemenet  nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngésző munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.

Megjegyzés: Ezeken kívül, bizonyos bemenetek kezelésekor fellép egy hiba, amit kihasználva átirányítható a felhasználó egy kártékony weboldalra.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat