Microsoft Windows TCP/IP implementáció sérülékenységek

CH azonosító

CH-2872

Felfedezés dátuma

2010.02.08.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Microsoft
Windows Server 2008
Windows Vista

Érintett verziók

Microsoft Windows Server 2008 32-bit, SP2, x64, x64 SP2, Itanium, Itanium SP2
Microsoft Windows Vista 32-bit, SP1 - SP2, x64, x64 SP1 - SP2

Összefoglaló

A Microsoft Windows néhány olyan sérülékenységét jelentették, amelyet kihasználva támadók szolgáltatás megtagadást (DoS) okozhatnak vagy feltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

A Microsoft Windows néhány olyan sérülékenységét jelentették, amelyet kihasználva támadók szolgáltatás megtagadást (DoS) okozhatnak vagy feltörhetik a sérülékeny rendszert.

  1. Egy határérték hiba a TCP/IP implementációban kihasználható tetszőleges kód futtatására speciálisan erre a célra elkészített ICMPv6 Router Advertisement csomagok segítségével.
  2. Egy határérték hiba a TCP/IP implementációban kihasználható tetszőleges kód futtatására speciálisan erre a célra elkészített ICMPv6 Router Infromation csomagok segítségével.
  3. A sérülékenység sikeres kihasználásának feltétele, hogy a támadó ugyanazon a fizikai vagy virtuális hálózaton legyen mint az áldozat.

  4. Egy határérték hiba a TCP/IP implementációban kihasználható tetszőleges kód futtatására UDP csomagokkal küldött, speciálisan erre a célra elkészített Encapsulating Security Payload (ESP) töredékek segítségével.

    A sérülékenység sikeres kihasználásának feltétele, hogy egy egyedi hálózati illesztő felossza a fogadott UDP fejléceket több MDL-re.

  5. Egy határérték hiba a TCP/IP implementációban kihasználható az érintett rendszer lefagyasztására olyan TCP csomagok segítségével, amelyek szabálytalan SACK értékeket tartalmaznak.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat