Novell Data Synchronizer Mobility Pack sérülékenységek

CH azonosító

CH-5323

Angol cím

Novell Data Synchronizer Mobility Pack Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.08.07.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Data Synchronizer
Novell

Érintett verziók

Novell Data Synchronizer 1.x

Összefoglaló

A Novell Data Synchronizer több sérülékenységét jelentették, amelyeket kihasználva a felhasználók bizalmas információkat szerezhetnek, valamint támadók session fixation és cross-site scripting (CSS/XSS) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. A Mobility Pack egy nem részletezett hibáját kihasználva, a GroupWise-zal kapcsolatos bizalmas információk szivároghatnak ki.
  2. A Web Admin munkamenet kezelésének egy hibáját kihasználva, el elhet téríteni egy másik felhasználó munkamenetét, ha az bejelentkezik egy speciálisan összeállított hivatkozás megnyitása után.
  3. A sütiken keresztül átadott bizonyos bementi adatok (amikor a “HTTPOnly” flag nincs beállítva) nem megfelelően vannak megtisztítva, mielőtt visszakerülnének a felhasználóhoz. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében, az érintett oldal vonatkozásában.

Megjegyzés: egy további sérülékenység forrása lehet, hogy a Data Synchronizer Admin az LDAP jelszót egyszerű szöveges formában továbbítja.

A sérülékenységeket a Mobility Pack 1.2 előtti kiadásaiban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra