Oracle MySQL sérülékenységek

CH azonosító

CH-8952

Angol cím

Oracle MySQL Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2013.04.16.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

MySQL
Oracle

Érintett verziók

MySQL 5.x

Összefoglaló

Az Oracle MySQL több sérülékenységét jelentették, amiket kihasználva a rosszindulatú, helyi felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő, és emelt szintű jogosultságokat tudnak szerezni, a rosszindulatú felhasználók bizalmas információkat szerezhetnek, módosíthatnak egyes adatokat, szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő, és feltörhetik a sérülékeny rendszert, illetve a támadók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.

Leírás

 1. A Data Manipulation Language alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 2. A Server Locking alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók tetszőleges kódot hajthatnak végre.
 3. Az Information Schema alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók tetszőleges kódot hajthatnak végre.
 4. A Server alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók írni és olvasni tudnak bizonyos MySQL Server által elérhető adatot, valamint részleges szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 5. A Server Privileges alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók írni és olvasni tudnak bizonyos MySQL Server által elérhető adatot, valamint részleges szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 6. A Server Privileges alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók tetszőleges kódot hajthatnak végre.
 7. A MemCached alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) lehet előidézni.
 8. A Server Optimizer alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók tetszőleges kódot hajthatnak végre.
 9. A Data Manipulation Language alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 10. A Data Manipulation Language alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 11. Az Information Schema alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 12. Az InnoDB alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 13. A Server Optimizer alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 14. A Server Partition alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 15. A Server Replication alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 16. A Stored Procedure alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 17. A Data Manipulation Language alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 18. Az InnoDB alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 19. Az InnoDB alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 20. A Server Privileges alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók írni és olvasni tudnak bizonyos MySQL Server által elérhető adatot.
 21. A Server Types alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 22. A Server Install alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a helyi felhasználók emelt szintű jogosultságokat szerezhetnek.
 23. A Server Locking alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók részleges szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.
 24. A Server Partition alkomponens egy nem részletezett hibáját kihasználva a helyi felhasználók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.

A sérülékenységeket az 5.1.67 és korábbi, az 5.5.29 és korábbi, valamint 5.6.10 és korábbi verziókban jelentették

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat

Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2022-44580 – RichPlugins Plugin For Google Reviews for WordPress sérülékenysége
CVE-2023-23421 – Microsoft Windows sérülékenysége
CVE-2023-23422 – Microsoft Windows sérülékenysége
CVE-2023-23420 – Microsoft Windows sérülékenysége
CVE-2023-23423 – Microsoft Windows sérülékenysége
CVE-2022-39214 – Combodo iTop (aka IT Operations Portal) sérülékenysége
CVE-2022-39216 – Combodo iTop (aka IT Operations Portal), Combodo iTop (aka IT Operations Portal) Community Edition sérülékenysége
CVE-2023-27501 – sap / netweaver application server abap, SAP NetWeaver Application Server ABAP sérülékenysége
CVE-2023-26360 – Adobe ColdFusion Improper Access Control sérülékenysége
CVE-2023-23397 – Microsoft Office Outlook sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »