Oracle MySQL Server szolgáltatás megtagadásos sérülékenységek

CH azonosító

CH-7221

Angol cím

Oracle MySQL Server Multiple Denial of Service Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.07.17.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

MySQL
Oracle

Érintett verziók

MySQL 5.x

Összefoglaló

Az Oracle MySQL Server olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket rosszindulatú felhasználók kihasználhatnak a szolgáltatás megtagadás (DoS – Denial of Service) okozására.

Leírás

  1. A GIS Extention alkomponensben található nem részletezett hiba kihasználható a rendszer futásának felfüggesztésére vagy összeomlás okozására.
  2. A Server Optimizer alkomponensben található nem részletezett hiba kihasználható a rendszer futásának felfüggesztésére vagy összeomlás okozására.
  3. A Server Optimizer alkomponensben található nem részletezett hiba kihasználható a rendszer futásának felfüggesztésére vagy összeomlás okozására.
  4. A Server Optimizer alkomponensben található nem részletezett hiba kihasználható a rendszer futásának felfüggesztésére vagy összeomlás okozására.
  5. A Server alkomponensben található nem részletezett hiba kihasználható a rendszer futásának felfüggesztésére vagy összeomlás okozására.
  6. Az InnoDB alkomponensben található nem részletezett hiba kihasználható a rendszer futásának felfüggesztésére vagy összeomlás okozására.

The sérülékenységeket az 5.1.62, 5.5.22 és 5.5.23 verziókban ismerték fel, de megelőző verziók is érintettek lehetnek.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat