phpMyAdmin sérülékenységek

CH azonosító

CH-5139

Angol cím

phpMyAdmin Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.07.04.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

phpMyAdmin
phpMyAdmin Project

Érintett verziók

phpMyAdmin 3.x

Összefoglaló

A phpMyAdmin több sérülékenységét jelentették, amelyeket kihasználva a támadók bizalmas adatokat szerezhetnek meg, valamint feltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

  1. A libraries/auth/swekey/swekey.auth.lib.php-ban lévő “Swekey_login()” függvény hibája révén lehetőség van session változók átírására, ezáltal tetszőleges PHP kód beszúrására és futtatására.
  2. A libraries/server_synchronize.lib.php-ban lévő “PMA_createTargetTables()” függvénynek átadott bemeneti adat nem megfelelően van megtisztítva, mielőtt az “e” módosítóval meghívásra kerül a “preg_replace()” függvény. A sérülékenység sikeres kihasználása esetén tetszőleges PHP kód futtatható URL kódolt NULL bájtok segítségével.
  3. A libraries/display_tbl.lib.php-ban lévő “PMA_displayTableBody()” függvénynek átadott bemeneti adat nem megfelelően van megtisztítva, mielőtt állományok beolvasásához használnák, így tetszőleges helyi fájl tartalma beolvasható.

Megyjegyzés: A setup script-eket érintő további gyengeséget is jelentettek, amely a session változók felülírásával tetszőleges PHP kód befecskendezését teszi lehetővé.

A sérülékenységeket a 3.3.10.2 és a 3.4.3.1 előtti verziókban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra