ServersCheck Monitoring fájl felfedési és script beszúrásos sérülékenységek

CH azonosító

CH-5702

Angol cím

ServersCheck Monitoring Unspecified File Disclosure and Script Insertion Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.10.04.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

ServersCheck
ServersCheck Monitoring

Érintett verziók

ServersCheck Monitoring 8.x

Összefoglaló

A ServersCheck Monitoring sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket kihasználva rosszindulatú felhasználók bizalmas információkat fedhetnek fel és script beszúrásos (script insertion) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. Bizonyos nem részletezett bemeneti adat nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt fájlok letöltéséhez felhasználásra kerülne. Ezt kihasználva tetszőleges lokális fájl letölthető a könyvtárbejárás módszerével.
  2. Bizonyos nem részletezett bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt felhasználásra kerülne. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód beszúrására, melyek lefuttatásra kerülnek a felhasználó böngészőjének munkamenetében.
  3. Bizonyos nem részletezett bemeneti adat, az “SNMP TRAP Receiver Checks” beállításakor nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt felhasználásra kerülne. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód beszúrására, melyek lefuttatásra kerülnek a felhasználó böngészőjének munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan, a káros adatok megtekintésekor.

A sérülékenységet a 8.8.10 verzióban jelentették. Korábbi verziók s érintettek lehetnek.

Megoldás

Frissítsen a 8.8.11 verzióra.