SpeedyWiki tetszőleges PHP file feltöltés és cross-site scripting sebezhetőségei

CH azonosító

CH-200

Felfedezés dátuma

2006.11.08.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

N/A
SpeedyWiki

Érintett verziók

N/A SpeedyWiki 2.0

Összefoglaló

A SpeedyWiki több sebezhetőségét azonosították, melyet a távoli támadók felhasználhattak a sérült server feltörésére vagy tetszőleges script kód lefuttatására.

Leírás

A SpeedyWiki több sebezhetőségét azonosították, melyet a távoli támadók felhasználhattak a sérült server feltörésére vagy bármilyen script kód lefuttatására.

  1. Az első hiányosság egy bemenet érvényesítési hiba a “upload.php” scriptben, mely nem ellenőrzi megfelelően a file-ok kiterjesztését. Ezt tudja kiaknázni egy jogosulatlan felhasználó tetszőleges scriptek feltöltésére, bármilyen parancs lefuttatására a webserver jogosultságával.
  2. A második probléma egy bemenet érvényesítési hiba az “index.php” scriptben, mely nem ellenőrzi a “showRevisions” paramétert. Ezt a támadó kiaknázhatja tetszőleges script kód lefuttatására a felhasználó böngészőjében, az érintett weboldallal kapcsolatosan.

Megjegyzés: lehetséges az telepítés útvonalának megszerzése is bizonyos sciptekhez való közvetlen hozzáféréssel vagy speciálisan megformázott paraméterek alkalmazásával.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra