Technicolor TC7200 modem/router sérülékenységei

CH azonosító

CH-13428

Angol cím

Technicolor TC7200 modem/router multiple vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2015.07.29.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Technicolor TC7200

Érintett verziók

Technicolor TC7200

Összefoglaló

A Technicolor TC7200 modem/router magas kockázati besorolású sérülékenységei váltak ismertté, melyeket kihasználva a támadó bizalmas információkhoz juthat. A sérülékenységeket kiküszöbölő megoldás még nem szerezhető be a gyártótól.

Leírás

Az egyik sérülékenységet a bizonytalan munkamenet-kezelés okozza, mivel a webes felület nem használ cookie-kat, és egyáltalán nem ellenőrzi a kliens IP címét. Ha az admin bejelentkezés sikeres, akkor minden felhasználó elérheti a LAN kezelőfelületét.

A másik sérülékenységet a backup fájl titkosításának jelszó megerősítési biztonsági rése okozza (a Technicolor a biztonsági másolatot AES módszerrel titkosítja). Ebben az esetben a titkosított “biztonsági másolat” fájl hitelesítés nélkül hozzáférhető marad, ha pedig a jelszó nincs beállítva a webes felületen, akkor az alapértelmezett (default) jelszót használja, ezáltal a biztonsági mentés visszafejthetővé válik.

Megoldás

Ismeretlen

Megoldás

Egyelőre nem érhető el javítás. Mivel csak az internetszolgáltató tud firmware-t frissíteni, ajánljuk a felhasználók számára, hogy módosítsák a Wi-Fi jelszavakat.