TimThumb cross-site scripting és szolgáltatás megtagadás sérülékenységek

CH azonosító

CH-4747

Angol cím

TimThumb Cross-Site Scripting and Denial of Service Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.04.12.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

BinaryMoon
TimThumb

Érintett verziók

BinaryMoon TimThumb 1.x

Összefoglaló

A TimThumb olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a támadók kihasználhatnak cross-site scripting támadások és szolgáltatás megtagadás (DoS – Denial of Service) kezdeményezésére.

Leírás

  1. A thimthumb.php-ben az “src” paraméternek átadott bemenet nem kerül megfelelően ellenőrzésre, mielőtt a felhasználó részére visszaküldésre kerülne. Ez kihasználható az érintett oldal felhasználói böngésző munkamenetében történő tetszőleges HTML és script kód futtatására.
  2. A thimthumb.php-ben az URL lekérdező stringnek átadott nem részletezett bemenet nem kerül megfelelően ellenőrzésre, mielőtt a felhasználó részére visszaküldésre kerülne. Ez kihasználható az érintett oldal felhasználói böngésző munkamenetében történő tetszőleges HTML és script kód futtatására.
  3. Az alkalmazás nem kezeli megfelelően a túlságosan nagy távoli képadatokat. Ezt kihasználva szolgáltatás megtagadás (Dos) okozható.
  4. Az alkalmazás helytelenül dolgozza fel a képméretező függvények nem megfelelően átadott, túlságosan nagy képméreteket. Ezt kihasználva szolgáltatás megtagadás (Dos) okozható.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra