Winamp sérülékenységek

CH azonosító

CH-5108

Angol cím

Winamp Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.06.26.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Nullsoft
Winamp

Érintett verziók

Winamp 5.x

Összefoglaló

A Winamp olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a támadók kihasználhatnak a felhasználó rendszerének a feltörésére.

Leírás

  1. A vp6.w5s-ben jelentkező hiba, amikor olyan On2 TrueMotion VP6 codec-kel kódolt médiafájlok feldolgozása történik, ahol a “version” mező értéke nagyobb mint 8, kihasználható memória kezelési hiba okozására egy speciálisan kialakított FLV fájllal.
  2. A H263 videó tartalom “CustomWidth” és “CustomHeight” mezőinek feldolgozásakor jelentkező hiba kihasználható memória kezelési hiba okozására egy speciálisan kialakított FLV fájllal.
  3. Az nsvdec_vp5.dll-ben jelentkező hiba, amikor a képkockák kitömörítése történik, kihasználható halom túlcsordulás okozására egy speciálisan kialakított NSV fájllal.
  4. Az nsvdec_vp6.dll-ben jelentkező egész túlcsordulás hiba, amikor a képernyő méretek elemzése történik, kihasználható memória kezelési hiba okozására egy speciálisan kialakított NSV fájllal.
  5. Az nsvdec_vp3.dll képernyő méret kezelési hibája, amikor a képkockák kitömörítése történik, kihasználható halom túlcsordulás okozására egy speciálisan kialakított NSV fájllal.
  6. Az in_mod.dll-ben jelentkező hiba kihasználható memória kezelési hiba okozására, egy speciálisan kialakított IT fájllal.
  7. Az in_midi.dll-ben jelentkező hiba, amikor a “Controller” üzenetek kezelése történik, kihasználható halom túlcsordulás okozására egy speciálisan kialakított MIDI fájllal.
  8.  Az in_midi.dll-ben jelentkező hiba, amikor a “Note On” üzenetek kezelése történik, kihasználható halom túlcsordulás okozására egy speciálisan kialakított fájllal.
  9. Az in_midi.dll-ben jelentkező hiba, amikor MTrk darabok elemzése történik, kihasználható memória kezelési hiba okozására egy speciálisan kialakított fájllal.

A sérülékenységek sikeres kihasználása tetszőleges kód futtatását teszi lehetővé.

A sérülékenységeket az 5.61. verzióban ismerték fel, de más verziók is érintettek lehetnek.

Megoldás

Kizárólag megbízható forrásból származó fájlokat nyisson meg!