WordPress WP Photo Album Plus bővítmény cross-site scripting sérülékenységek

CH azonosító

CH-8175

Angol cím

WordPress WP Photo Album Plus Plugin "wppa-searchstring" Cross-Site Scripting Vulnerability

Felfedezés dátuma

2013.01.01.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

WP Photo Album Plus Plugin
WordPress

Érintett verziók

WordPress WP Photo Album Plus Plugin 4.x

Összefoglaló

A WordPress WP Photo Album Plus pluginjének sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket kihasználva a támadók cross-site scripting (CSS/XSS) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. Az index.php részére a “wppa-searchstring” POST paraméternek átadott bemeneti adat (amikor “page_id” egy albumot tartalmazó oldal azonosítójára van beállítva) nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt a felhasználó számára visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában. A sérülékenység kihasználásának feltétele, hogy a “Search Photos” widget engedélyezve van. A sérülékenységet a 4.8.12 verzióban jelentették, de más kiadások is érintettek lehetnek.
  2. Bizonyos nem részletezett bementi adat nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt a felhasználó számára visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában. A sérülékenységet a 4.8.11 verzióban jelentették, de korábbi kiadások is érintettek lehetnek.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra