A LayerX 26 millió dollárt gyűjtött egy böngészőbiztonsági platformra

Az izraeli startup cég, a LayerX Security 26 millió dollárt gyűjtött a Series A gyűjtési akcióban, amely megmutatta, hogy a befektetők továbbra is hajlandóak a biztonságos webes böngészést elősegítő technológiákba fektetni. A befolyt összegeket a LayerX újabb tehetségek felvételére, és a piaci jelenlétének növelésére fordítja majd.

A legújabb befektetés a Glilot+-tól és a Dell Technologies Capital-tól érkezett, összesen 34 millió dollárra növelve a LayerX gyűjtését. A 2022-ben alapított tel avivi cég olyan szoftvert árul, amely a böngészőket egy biztonságos munkaállomássá alakítja.

Ez a vállalati böngésző bővítmény segít a szervezeteknek az adatok, személyazonosság, eszközök és SaaS applikációk védelmében a felhasználólopások, AI eszközök, rosszindulatú kiterjesztések, phishing és shadow SaaS-ek ellen. A bővítmény a Chrome, az Edge, a Firefox és egyéb gyakran használt böngészőkkel egyaránt használható. A kiberbiztonsági csoportok számára átláthatóságot biztosít, így felügyelhetik a felhasználók tevékenységeit, és lehetővé teszi számukra, hogy valós időben lépjenek fel a fenyegetések ellen.

A vállalat szerint a szoftver AI segítségével figyeli a böngésző által futtatott kódot, így szolgáltatva betekintést a felhasználók viselkedésébe, és védelmet nyújtva a rosszindulatú vagy nem szándékos fenyegetések ellen, amelyeket a dolgozók vagy a támadók hajtanak végre.

(securityweek.com)