Kiberbiztonsági kihívások a kritikus ágazatokban – őszi workshop-programsorozat

Az Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet stratégiai célja, hogy olyan kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújtson ügyfélköre számára, amelyek emelik a szervezetek kiberbiztonsági ellenállóképességét.

E cél érdekében Intézetünk a korábbiaknál differenciáltabb és mélyeb szintű kiberfenyegetési (Cyber Threat Intelligence) információk disszeminációját tűzte ki célul. A CTI információk azonban csak abban az esetben tudnak a szervezetek számára hasznosíthatóvá válni, ha a védett intézmények is felkészülnek az információk felhasználására.

A hazai kritikus ágazatok IT-biztonságáról helyzetképet adó felmérésünk mindazonáltal több fejlesztendő területet is feltárt. A konkrétabb tapasztalatok mellett elsősorban erre szeretnénk felhívni a figyelmet kampányunkkal, ami 2023. szeptember 06-08. között három online megrendezésre kerülő szakmai munkaműhely jellegű eseményt jelent, az Európai Kiberbiztonsági Hónap során pedig az intézményvezetők számára összegezzük a tapasztalatokat.

Kiket várunk az őszi rendezvényekre?

Első alkalommal az egészségügy, az energia és a pénzügyi szektor intézményeinek képviselőit – informatikai dolgozókat és információbiztonsági feladatkört betöltő kollégákat. Az események szektorálisan, az alábbi időpontokban kerülnek megrendezésre.

Köszönjük, hogy részt vettek az eseményen!

Az előadások során közzétett prezentációkat ─ további tananyagokkal kiegészítve ─ a workshop résztvevői számára rövidesen közzétesszük.

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba az edt@nki.gov.hu e-mail címen!