Hatósági Főosztály hivatali kapu változás

Tisztelt Ügyfelünk!

Az elektronikus ügyintézésre való áttéréssel összefüggésben a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat “NEIH” rövid nevű hivatali kapuja (KRID: 313910359) 2019. szeptember 30. hatállyal megszüntetésre kerül.
Kérjük, hogy elektronikus adatszolgáltatásait a továbbiakban az “NBSZ” rövid nevű (KRID: 427386978) hivatali kapura szíveskedjen címezni.

2019. szeptember 30-ától az eddig használatos NEIH-REG űrlapot az NBSZ-IBF űrlap, a NEIH-DOK űrlapot az NBSZ-IBD űrlap váltja fel (ezek továbbra is ÁNYK űrlapok). A NEIH-002 űrlap helyett az általános kéreleműrlap (e-Papír) szolgáltatást kérjük igénybe venni, mely a https://epapir.gov.hu webhelyen érhető el. A megváltozott űrlapsablon-telepítő JAR fájlokat a honlapunkon található Hatóság menü Űrlapok menüpontjából töltheti le. Az egyes típusú ügyekben a bejelentés megváltozott formai követelményeiről a Hatóság menü Ügyfajták menüpontja alatt, a megfelelő alpontokban tájékozódhat.

A 2019. szeptember 30-án vagy később induló eljárásokban hozott döntéseket – amennyiben az Ön szervezete elektronikus ügyintézésre kötelezett – kizárólag az “NBSZ” hivatali kapuról az Ön szervezetének hivatali kapujára vagy cégkapujára kerülnek kézbesítésre. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az “NBSZ” hivatali kapura visszaérkezett letöltési igazolás vagy meghiúsulási igazolás egyaránt kézbesítési vélelemnek minősül, melynek napjától a hatósági döntésben előírt jogvesztő határidők főszabály szerint számítandók.

Az info@neih.gov.hu postafiókra 2019. szeptember 30-án vagy később érkezett küldemények nem kerülnek feldogozásra.
Kérjük, hogy hatósági területünknek szóló elektronikus leveleit a továbbiakban az info@nki.gov.hu címre szíveskedjen megküldeni.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy adatszolgáltatást és hatósági ügyben megfogalmazott kérelmet kizárólag hivatali kapun áll módunkban fogadni.