HCSC 2019 – Út Las Vegasba

 

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete szervezésében megrendezett Hungarian Cyber Security Challenge 2019 kiberbiztonsági verseny nyertese, Herczeg Zsolt, több mint 300 nevező közül bizonyult a legjobbnak.

Az NBSZ NKI további fejlődési lehetőségeket kínált a nevezők számára, így a verseny első három helyezettje – a tárgynyereményeken túl – részvételi lehetőséget kapott felső kategóriás nemzetközi és hazai szakmai konferenciákra. Az NBSZ NKI fődíja egy szakmai út volt az Amerikai Egyesült Államokba: a győztesnek lehetősége nyílt részt venni a világ egyik legnagyobb IT biztonsági konferenciáján Las Vegasban, a Def Con 27-en.

Hazánkban – a HCSC 2019 jóvoltából – először mérhették össze tudásukat olyan egyéni megmérettetésen a versenyzők, amelyen kizárólag technikai jellegű, „CTF” (Capture the flag) típusú feladatokat kellett megoldani. A nevezők közül Herczeg Zsolt teljesített a legjobban, így a Def Con 27-en szerzett élményeiről – az NKI közösségi platformjain – első kézből fog tudni beszámolni.

Facebook: Nemzeti Kibervédelmi Intézet, https://www.facebook.com/nki.gov.hu/

Instagram: Nemzeti Kibervédelmi Intézet, https://www.instagram.com/nki.gov.hu/