Hungarian Cyber Security Challenge vol.2 – Csapatok a kibertérben!

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete – az októberi Európai Kiberbiztonsági Hónap keretén belül – 2019. október 17-20. között rendezi meg a Hungarian Cyber Security Challenge 2019 vol.2. elnevezésű kiberbiztonsági csapatverseny elődöntőjét. A megmérettetés döntőjére 2019. október 29-én kerül sor. 

A versenyre több mint 60 csapat nevezett. Az online lebonyolítású elődöntőt követően a CyberSec2019.hu Nemzeti Kiberbiztonsági Konferencián a tíz legeredményesebb csapat küzd meg egymással a döntőben. A döntős csapatok tagjai értékes tárgynyereményekben és elismerő oklevélben részesülnek. A verseny első három helyezettje továbbá részvételi lehetőséget nyer felső kategóriás nemzetközi, illetve hazai szakmai konferenciákra (Washington – ShmooCon, Berlin – OffensiveCon, Budapest – BSidesBud VIP).

A 16 év feletti magyar állampolgárságú résztvevők egy külön erre a versenyre kialakított online platformon keresztül oldanak meg különböző nehézségű, technikai jellegű és incidenskezelési kiberbiztonsági feladatokat, amelyek során kommunikációs feladatok is várhatnak rájuk.

A Nemzeti Kiberbiztonsági Konferencia és a HCSC’19 vol.2. megnyitója – regisztrációhoz kötött – sajtónyilvános esemény. A rendezvényekről az alábbi oldalakon talál bővebb információt:

https://cybersec2019.kiberhonap.hu

https://hcsc19.hu

https://www.youtube.com/watch?v=c8cEQsJ7W5U&t=1s