Európai Kiberhónap (European Cyber Security Month)

: kiberhónap
: cybersecuritymonth.eu

Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM)

2022. október 1 – 31.

Az Európai Kiberbiztonsági Hónap (European Cybersecurity Month) elnevezésű kampányt 2012-óta minden év októberében megszervezik Európa szerte az ENISA koordinálásával. Az októberi nemzetközi tudatósító kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése. Ennek érdekében minden év októberében a legváltozatosabb ötletekkel, módszerekkel és eseményekkel igyekeznek felhívni az állampolgárok figyelmét a kiberbiztonság fontosságára.  A kampányhoz Magyarország 2016 óta minden évben csatlakozik számos eseménnyel.

A kampánnyal összefüggőtervezési és koordinálási feladatokat, valamint az érintett nemzeti és EU-s felekkel való kapcsolattartást és egyeztetést a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet látja el.

A kampányról további információ a hivatalos Kiberhónap honlapon található: kiberhónap

Az európai kiberbiztonsági hónap 10 éves! Az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA) a Bizottsággal és a tagállamokkal együttműködve immár 10. éve valósítja meg a #CyberSecMonth-ot: az EU éves kampánya, amelynek célja, hogy az uniós polgárok és szervezetek körében népszerűsítse a kiberbiztonságot, és figyelemfelkeltő tevékenységek és a bevált gyakorlatok megosztása révén naprakész online biztonsági információkat nyújtson.