A CISA közhasználatra bocsátotta a Malware Next-Gen elemző rendszert

A CISA Malware Next-Gen rendszerébe mostantól bármely szervezet küldhet rosszindulatú szoftvermintákat illetve egyéb gyanúsnak vélt adatokat kielemzésre.

A Malware Next-Gen nevű rendszer képes az újonnan azonosított rosszindulatú szoftverek elemzésének automatizálására, így lehetőséget nyújt a CISA számára, hogy hatékonyabban támogathassa partnereit. Nyilatkozatuk szerint a rendszer szolgáltatását az amerikai szövetségi ügynökségek kiberfenyegetettségi esetek adatainak gazdagítására, analizálására, javítására és a CISA partnerekkel való megosztására használták.

A rendszer már november óta elérhető a .gov és .mil végezetű szervezetek számára, és már közel 400 regisztrált felhasználóval, továbbá több mint 1600 feltöltött fájlal rendelkezik. A CISA szerint a rendszer már kb. 200 gyanús illetve rosszindulatú fájlt és URL-t azonosított, amelyeket hamar meg is tudott osztani a partnerek között.

„Minden szervezetet, biztonsági kutatót és személyt bíztatunk a regisztrációra, illetve hogy minden lehetséges malware-t elküldjön ebbe az új, automatizált rendszerbe analízisre.” nyilatkozta a CISA. A kiértékeléseket a rendszer biztonságos környezetben, statikus és dinamikus elemzőeszközöket variálva végzi, az eredményeket pedig PDF és STIX 2.1 adatformátumban közli.

(securityweek.com)