A NIST kiadta a 800-82r3-as verziójú OT biztonsági útmutatót

A NIST közzétette az operatív technológiák (OT) biztonságáról szóló legújabb útmutatójának végleges változatát.

A NIST a Special Publication (SP) 800-82r3 (Revision 3) első tervezetét 2021 áprilisában tette közzé, a második verziót pedig egy évvel később adták ki. Most véglegesítették az OT biztonsági útmutató 3. revízióját.

A 316 oldalas dokumentum útmutatást nyújt az OT rendszerek biztonságának javításához, miközben figyelembe veszi azok egyedi biztonsági, megbízhatósági és teljesítménykövetelményeit.

Az útmutató az OT kiberbiztonsági programfejlesztésre, a kockázatkezelésre, a kiberbiztonsági architektúrára és a NIST Kiberbiztonsági Keretrendszer (CSF) OT-re történő alkalmazására összpontosít.

A legutóbbi frissítés tartalmazza a hatály kiterjesztésát az ipari vezérlőrendszerekről (ICS) az OT-re, az OT fenyegetéseket, sebezhetőségeket, kockázatkezelést, ajánlott gyakorlatokat és a jelenlegi biztonsági tevékenységeket.

A dokumentum más OT biztonsági útmutatókkal és szabványokkal is összeegyeztethető, és személyre szabott biztonsági ellenőrzési kiindulópontot biztosít az alacsony, közepes és magas hatású OT rendszerek számára.

(securityweek.com)