Adathalász támadásokra figyelmezteti szurkolóit az NBA

Az amerikai profi kosárlabdaliga (National Basketball Association – NBA) e-mailben értesíti azon szurkolóit, akik érintettek egy adatvédelmi incidensben.

Az NBA egy globális sport- és médiaszervezet, amely 5 professzionális sportligát irányít, köztük az NBA-t, a WNBA-t, a Basketball Africa Ligát, az NBA G Ligát és az NBA 2K Ligát. Világszerte több mint 215 országban, több mint 50 nyelven sugároznak NBA játékokat és meccseket.

Az NBA által kiküldött „Értesítés a kiberbiztonsági incidensről” tárgyú e-mailek szerint az NBA rendszerei és az érintett felhasználók hitelesítő adatai nem kompromittálódtak, azonban egyes szurkolók személyes adataihoz – név és e-mail cím – illetéktelenek sikeresen hozzáférést szereztek. Bár az incidenskivizsgálás jelenleg is tart, annyi ismert, hogy a kiszivárgott adatokat egy külső hírlevélszolgáltató kezelte.

Az NBA arra hívja fel az incidensben érintett szurkolók figyelmét, hogy legyenek óvatosak, ugyanis a kiszivárgott adatok természete miatt, nagyobb valószínűséggel válhatnak adathalász támadások célpontjává. Az értesítő e-mailekben arra is kitérnek, hogy az NBA soha nem kér e-mailben hitelesítő adatokat, beleértve a felhasználóneveket és jelszavakat. Azt tanácsolják a felhasználóknak, hogy mindig ellenőrizzék az e-maileket aszerint, hogy azok valóban a [@]nba.com e-mailcímről érkeztek-e és, hogy a beágyazott hivatkozások megbízható weboldalra mutatnak-e, valamint felhívják a figyelmet arra is, hogy ne nyissák meg a nem várt e-mailek mellékleteit.

(bleepingcomputer.com)