Adatszivárgás történt a Ferrarinál, a cég nem hajlandó váltságdíjat fizetni

Az olasz luxus sportautógyártó cég arról értesíti ügyfeleit, hogy illetéktelenek hozzáfértek a Ferrari egyes IT rendszereihez, amely során ügyféladatok, többek között nevek, e-mail címek és telefonszámok is kompromittálódtak. A Ferrari egyelőre nem talált arra utaló jeleket, hogy az elkövetők fizetési adatokhoz, például bankszámlaszámokhoz is hozzáfértek volna.

A cég értesítése szerint a Ferrari S.p.A. leányvállalatát nemrég ismeretlen fenyegetési szereplők váltságdíj követeléssel keresték fel, ellopott az ügyféladatokra hivatkozva. A követelést követően a cég vizsgálatot indított egy vezető globális kiberbiztonsági cég bevonásával, illetve azonnali intézkedéseket tett a kompromittált IT rendszerek biztonságossá tétele érdekében, illetve jelentette is az esetet az illetékes hatóságoknak. Az eddigi információk szerint a támadás nincs hatással a cég működésére.

A Ferrari azt is hozzátette, hogy nem hajlandók eleget tenni a váltságdíj követelésnek, mivel az bűncselekmény-finanszírozásnak minősül, és további támadások elkövetését támogatná.

(bleepingcomputer.com)