Amerikai repterek honlapjait tette elérhetelenné a Killnet

Az oroszbarát „Killnet” nevű hacktivista csoport több USA-beli reptér honlapját bénította le nagyerejű szolgáltatásmegtagadással járó támadások (DDoS) segítségével. A támadások miatt az ügyfelek nem tudtak csatlakozni a weblapokra, így nem volt lehetőségük sem a járatokról tájékozódni, sem jegyet vásárolni.

A publikáció készültekor még elérhetetlen reptéri honlapok között megtalálható a Hartsfield-Jackson Atlanta Nemzetközi Repülőtér (ATL), mely az ország egyik legnagyobb légiforgalmi csomópontja, valamint a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér (LAX), a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtér (ORD), az orlandói nemzetközi repülőtér (MCO), a denveri nemzetközi repülőtér (DIA), a phoenixi Sky Harbor nemzetközi repülőtér (PHX) is.

A Killnet a szokásos módon a Telegram csatornáján  koordinálta a támadást, itt posztolták azon domaineket, amelyek ellen támadást indítottak.

Forrás :BleepingComputer

A KillNet korábban olyan országokat vett célba, amelyek az Orosz-Ukrán háború kapcsán Ukrajna oldalára álltak, például Romániát és Olaszországot, míg „alcsoportja”, a Legion hasonló okokból kulcsfontosságú norvég és litván szervezetek ellen indított támadást. A KillNet azonban nemrég már az Egyesült Államokat is célba vette, amikor a DDoS-csoport Colorado, Kentucky és Mississippi kormányzati weboldalait tette elérhetetlenné.

(bleepingcomputer.com)