Célzott hackertámadás érte a kanadai Amnesty International rendszerét

Az Amnesty International kanadai szervezete nyilvánosságra hozta, hogy még október elején adatsértést észleltek rendszerükön, amely az eddigi vizsgálatok szerint egy, a kínai állam által támogatott hacker csoporthoz köthető.

Az emberi jogi aktivisták nonprofit szervezetének elmondása szerint október 5-én gyanús tevékenységet észleltek az informatikai infrastruktúrájukon, ezért felkeresték a Secureworks kiberbiztonsági céget a mielőbbi kivizsgálás érdekében. A vizsgálatok előzetes eredményei azt mutatták, hogy a támadás hátterében egy speciális módszerekkel dolgozó fenyegetési csoport (APT) áll, majd a TTP-k (Tactics, Techniques, and Procedures) alaposabb vizsgálata arra engedett következtetni, hogy egy kínai állam által szponzorált vagy megbízott fenyegető csoport lehet felelős a támadásért.

Bár a Secureworks még nem talált arra vonatkozó bizonyítékot, hogy kiszivárogtak volna adományozói vagy tagsági adatok, a civil szervezet bejelentést tett az incidensről a helyi hatóságoknak, valamint alkalmazottai és az adományozók, illetve a tagok és egyéb érdekeltek is tájékoztatásra kerültek.

(bleepingcomputer.com)