Feltörték a francia munkanélküli ügynökséget, 43 millió személy adatait lophatták el

A France Travail a munkanélküliek nyilvántartásáért, a pénzügyi támogatás nyújtásáért és az álláskeresésük segítéséért felelős francia kormányzati ügynökség figyelmeztetést adott ki, amely szerint hackerek behatoltak a rendszereikbe, és a becsléseik szerint 43 millió ember személyes adatai szivároghattak ki.

Az ügynökség nyilvánosságra hozta, hogy február 6. és március 5. között egy kibertámadás során hackerek ellopták az ügynökségnél az elmúlt 20 évben regisztrált álláskeresők adatait. A kibertámadások áldozatait segítő francia portálon közzétett közlemény arról tájékoztat, hogy az érintett személyek értesítést kapnak az ügynökségtől.

A France Travail tájékoztatta az ország adatvédelmi ügynökségét, a Nemzeti Informatikai és Szabadságjogi Bizottságot (CNIL), amely azt közölte, hogy akár 43 millió ember is érintett lehet.

A támadásból származó adatok közé tartozik a teljes név, születési dátum és hely, TB szám, France Travail azonosító, e-mail, postai cím és telefonszám. Az adatvédelmi incidens nem érinti az emberek banki adatait vagy számlajelszavait, de a CNIL arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők felhasználhatják a rendelkezésre álló adatokat arra, hogy más adatvédelmi incidensekből származó adatokkal összefüggésbe hozzák.

Ezek az adatok növelik a személyazonosság lopás és az adathalászat kockázatát, ezért az ügynökség azt ajánlja a potenciálisan érintett személyeknek, hogy legyenek különösen éberek a kapott e-mailekkel, telefonhívásokkal és SMS-ekkel kapcsolatban.

A támadásról további részleteket nem közöltek a hatóságok.

Ez, az ügynökséget ért kibertámadás új rekordot állít fel Franciaországban az érintett személyek tekintetében, többet, mint a Viamedis és az Almerys februári betörése által érintett 33 millió ember.

(bleepingcomputer.com)