Kibertámadás miatt leállította informatikai rendszereit a Simpson Manufacturing

A Simpson Manufacturing vállalat nyilvánosságra hozott egy kiberbiztonsági incidenst. A biztonsági esemény zavart okozott ─ és várhatóan továbbra is fog okozni ─ a vállalat üzleti tevékenységének egyes részein.

A Simpson Manufacturing Co., Inc amerikai építőipari cég meghatározó szereplő az észak-amerikai piacon, 5150 alkalmazottal és 2,12 milliárd dolláros éves nettó árbevétellel (2022). A cég az új tervek és anyagok tesztelésére hét laboratóriumot üzemeltet, és több mint kétezer szabadalommal és védjeggyel rendelkezik.

2023. október 10-én a Simpson Manufacturing Co., Inc. közleményt adott ki, amely szerint kiberbiztonsági incidens következtében fennakadásokat tapasztalt informatikai infrastruktúrájában és alkalmazáskimaradásokat észlelt múlt kedden, amelyeket egy kibertámadás okozhat. A helyzetre válaszul a Simpson az összes érintett rendszert offline állapotba helyezte, hogy megakadályozza a támadás terjedését.

Közleményük szerint a kármentesítés folyamata eltarthat egy ideig. Ennek eredményeként az üzleti műveleteik is szüneteltetésre is kerültek. A kiberbiztonsági incidens típusát még nem hozták nyilvánosságra, és egyetlen ransomware csoport sem vállalta a felelősséget a cég elleni támadásért, azonban a hosszan tartó fennakadások általában a ransomware csoportok támadásaiból erednek, amelyeket nem egyszerű orvosolni, mivel ezek adat-titkosítással járnak, ami sok esetben használhatatlanná teszi a kulcsrendszereket és alkalmazásokat.

A vállalat azt állítja, hogy szakértőket vont be a nyomozás és a helyreállítás elősegítésére, azonban még mindkettő kezdeti szakaszban van.

Az üzleti tevékenység felfüggesztéséhez vezető kibertámadás bejelentése egyelőre nem befolyásolta negatívan a társaság tőzsdei teljesítményét.

(bleepingcomputer.com)