Megérkezett a Proton Drive

Kép forrása: proton.me

Három évnyi fejlesztés után a ProtonMail elindította saját, ingyenes és titkosított felhőalapú tárhely szolgáltatását, a Proton Drive-ot.

A Proton Drive végponttól végpontig terjedő titkosítást alkalmaz a feltöltött fájlok egészére, beleértve a fájlneveket, mappákat, fájlkiterjesztéseket, fájlméreteket, valamint a fájlok létrehozására és utolsó módosítására vonatkozó információkat is.

A többi felhőszolgáltatással ellentétben a Proton Drive nem támaszkodik más szolgáltatók hardver megoldásaira ─ mint például az Amazon AWS-re vagy a Microsoft Azure-ra ─, hanem kizárólag a cég tulajdonában lévő, általuk üzemeltetett és felügyelt infrastruktúrát használja. Emellett, a cég elveihez híven, a Proton Drive nyílt forráskódú szolgáltatás, ami nyílt szabványokat használ, ráadásul rendszeresen független auditálásnak is alávetik.

A szolgáltatás bárki számára ingyenesen használható 1 GB-ig, nagyobb tárhelyigény esetén pedig több előfizetési csomag (Proton Drive Plus – 200 GB tárhely és proton Unlimited – 500 GB tárhely és egyéb fizetős Proton-termékek) közül lehet választani.

(proton.me)