Nyílt forráskódúvá váltak a Dashlane jelszókezelő Android és iOS alkalmazásai

A Dashlane bejelentette, hogy elérhetővé teszi GitHubon, a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 licence alatt az Android és iOS alkalmazásainak forráskódját.

A népszerű előfizetés-alapú jelszókezelő és digitális pénztárca alkalmazások kínáló cég úgy döntött, hogy kiadja mobilalkalmazásainak forráskódjait, hogy átláthatóbbá tegye működésüket és segítse az együttműködésen alapuló, nyitottabb fejlesztést. A cég elmondása szerint arra törekednek, hogy az átláthatósággal növeljék az ügyfelek bizalmát, továbbá arra ösztönözzék a fejlesztőket, hogy kapcsolatba lépjenek egymással akár egy közös fejlesztési projekt kapcsán is. Mindemellett a cég azt reméli a nyílt audittól, hogy visszajelzést kap a fejlesztésről, valamint a kiberbiztonsági szakemberek által feltárásra kerülnek majd azok a biztonsági rések is, amelyeket nem talált meg a fejlesztő csapat.

A Dashane azt tervezi, hogy a javítások alapján három havonta frissíti majd a megosztott kódrészleteket a GitHubon, de gyakoribb frissítésre is lehet majd számítani, ha a visszajelzések során beérkezett hibák gyorsabban kerülnek javításra. Érdemes megjegyezni, hogy a forráskódok nyilvánosságra hozatala kizárólag az Android és iOS alkalmazásokra vonatkoznak, a macOS és Windows szoftverek továbbra is zárt forráskódúak maradtak. A Dashlane tervei szerint a következő nyilvánosságra hozható projektje a webböngésző-bővítmény lesz, viszont erre csak azután kerül sor, miután az teljes mértékben megfelel a Google Chrome MV3 követelményeinek.

(bleepingcomputer.com)