Óvatosan a váratlan Google Ads meghívókkal!

A Google Ads platform lehetőséget biztosít különböző hirdetési kampányok kezelésére, amelyek például webhelyeken vagy Google keresési találatok között jelennek meg.

Most világszerte arról érkeznek hírek, hogy a felhasználókhoz a Google Ads rendszerén keresztül gyanús e-mailek érkeznek, arra csábítva az áldozatokat, hogy látogassanak el az üzenetben található linkekre.

Az elkövetők azt használják ki, hogy a Google Ads adminisztrációs felületéhez meg lehet osztani a hozzáférést meghívókon keresztül, a támadók így spameket és felnőtt tartalmú és egyéb káros oldalak hivatkozásait juttathatnak el akár olyanokhoz is, akik egyáltalán nem is használják a Google hirdetési platformját.

Ezek az üzenetek azért igazán veszélyesek, mert képesek átjutni a címzettek SPAM szűrőjén, ugyanis a feladó a Google Ads „hivatalos” e-mail címe (ads-account-noreply@google.com), hiszen önmagában a szolgáltatás nem káros.

A Google az esetről úgy nyilatkozott a BleepingComputernek, hogy szakembereik is észlelték a SPAM kampányt, és megtették a megfelelő lépéseket a felhasználók biztonsága érdekében. Továbbá arra bíztatják a felhasználókat, hogy amennyiben ilyen e-mailt kapnak, azt jelöljék meg spamként, hogy a cég ezeket a káros fiókokat mielőbb beazonosíthassa. (Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy ha így teszünk, a Google-től érkező legitim e-mailek is a spam mappába kerülhetnek.)

 

A legjobb tanács az, hogy legyünk figyelmesek, hogy ha ilyen e-mail üzenet érkezik, mert könnyen lehet, hogy az káros tartalmú. Ha nem várunk senkitől meghívót Google hirdetési fiókhoz, nyugodtan mellőzhetjük a kattintást és törölhetjük az üzenetet.

(bleepingcomputer.com)