Ransomware támadás áldozata lehet a Boeing

A LockBit felvette a Boeing vállalatot az áldozatai listájára a Tor szivárogtatási oldalán. A csoport azt állítja, hogy hatalmas mennyiségű érzékeny adatot lopott el a cégtől továbbá azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza azokat, amennyiben a Boeing nem lép kapcsolatba velük a megadott határidőig (2023. november 2. 13:25:39 UTC). Jelenleg a csoport még nem publikált mintákat az adatokból.

A Boeing Company a világ egyik legnagyobb űrhajógyártó és védelmi beszállítója. 2022-ben a Boeing 66,61 milliárd dollár értékű eladást ért el, és mintegy 156 000 alkalmazottal rendelkezik. A Boeing valamint leányvállalatai világszerte terveznek, fejlesztenek, gyártanak, értékesítenek, szolgáltatnak és támogatnak kereskedelmi és katonai repülőgépeket, műholdakat, rakétavédelmet, űrutazást, valamint indítási rendszereket és szolgáltatásokat.

A LockBit csoport korábban már olyan cégeket is listázott, akik valójában csak beszállítói voltak az érintett vállalatoknak. Jelenleg még nem hozták nyilvánosságra a követelt váltságdíj pontos összegét, azonban a kiberbiztonsági elemzők szerint ez az összeg nagyon magas lehet.

 

(securityaffairs.com)