Több újítást is hozhat a Twitter 2.0, ilyen például az üzenetek titkosítása

A Twitter vezérigazgatója, Elon Musk hivatalosan is megerősítette, hogy a tervek szerint hamarosan érkezik a platformon küldött üzenetek végponttól végpontig terjedő titkosítása (E2EE).

Mindez része a Musk által elképzelt Twiter 2.0-nak, amely a titkosított üzenetek mellett a hosszú formátumú tweeteket és kifizetés funkciót is hoz majd a felhasználóknak. A titkosított üzenetek terveiről szóló információk először 2022 novemberében kerültek napvilágra, miután Jane Manchun Wong mobilkutató változást észlelt az androidos Twitter alkalmazás forráskódjában. Must azt is megemlítette, hogy igen magas a napi közösségi platformra regisztrálók száma, ami a tavalyi és az elmúlt hét nap azonos időszakára vonatkozóan közel 66%-os növekedés jelent. A Twitter több mint 253,8 millió bevételszerzésre alkalmas naponta aktív felhasználóval rendelkezik.

Továbbá az is kiderült, hogy megújul a Twitter Blue fiókhitelesítési szolgáltatás – aminek bár a teszt verziójával a hónap elején visszaélések történtek – az új tervek szerint 2022. december 2-tól már elérhető lesz az új, több színű ellenőrző jelvények bevezetése. A színkódok szerint a vállalatok arany, a kormányok szürke, az egyéni hitelesített felhasználók pedig kék jelvényt kapnak majd a fiókukhoz.

(thehackernews.com)