Újabb gondok a Twitternél, ezúttal a jelszó visszaállítással van probléma

A Twitter szerdai közleménye szerint egyes felhasználókat jelszó reset esetén a rendszer nem jelentkeztette ki az aktív munkamenetből. Mivel ez a hiba biztonsági kockázatot jelent, a cég megkezdte az érintett felhasználók közvetlen kiértesítését.

A hiba a közösségi platform Android és iOS verzióit érinti, a webes munkameneteknél nem tapasztalható a probléma. A cég elmondása szerint a felhasználóknak – azon kívül, hogy visszajelentkezzenek a fiókjaikba – nincs különösebb teendőjük ezzel kapcsolatban, bár ettől függetlenül arra biztatja felhasználóit, hogy

a beállítások menüpontban rendszeresen tekintsék át az aktív munkameneteket.

Még augusztusban a Twitter elismerte, hogy egy biztonsági rés miatt fény derült néhány névtelen felhasználói fiók tulajdonosának kilétére, ezt megelőzően pedig 5,4 millió Twitter felhasználó adata szivárgott ki egy sebezhetőség miatt. A cég akkori közlése szerint a sérülékenységet még az év elején javították, így annak kihasználására valószínűleg még a javítás előtt kerülhetett sor. Ezen felül nemrég egy 150 millió dolláros pénzbírságot is kiszabtak a cégre, amiért az nem védi megfelelően a felhasználók adatait.

(securityweek.com)